recykling

W związku z przebudową serwisu pewne informacje z poprzedniego forum (np. nazwy użytkowników) są niedostępne. Za utrudnienia przepraszamy.

Moderators: moderator, Hanna Marliere

recykling

Postby archiwum » Thu Nov 13, 2003 6:49 pm

Mam poważne pytanie.Jak można założyć firmę zajmującą się recyklingiem odpadów.
archiwum

Re: recykling

Postby archiwum » Mon Nov 17, 2003 11:53 am

Wpis do ewidencji działalności ewenualnie KRS, zezwolenie na odzysk odpadów, może nawet ocena oddziaływania inwestycji na środowisko i kilka elementów budowlano-urbanistycznych (to wszystko zależy od lokalizacji zakładu). To na początek
archiwum

Postby archiwum » Thu Nov 20, 2003 7:07 pm

Gdzie można znalezc jakies materialy lub gdzie się dowiedziec nt. jak zalozyc nowa firme recycyclingową głownie sprzęt komputerowy. Bardzo mi zalezy na tych informacjach!!!

[%sig%]
archiwum

Postby archiwum » Fri Nov 21, 2003 10:23 am

Proponuję firmę doradczą. Są to informacje nt. rynku - a taki wywiad kosztuje.
archiwum

Postby archiwum » Fri Dec 05, 2003 12:19 am

Jeśli jeszcze nikt ci nie pomógł zgłoś się do nas.
archiwum

Postby archiwum » Sun Dec 28, 2003 1:16 am

mam pytanie zwiazane z segregacja smieci i recyklingiem: co robic ze zuzytymi bateriami? czy w poznaniu np ,gdzie mieszkam, sa jakies punkty,gdzie mozna je oddac? co robic tez np.z opakowaniami po dezodorantach? to naprawde jest problem - a takimi rzeczami niestety nikt sie nie interesuje...
i czy ktos nie wie przypadkiem,jaki procent odpadow jest obecnie w polsce wykorzystywany? czy segregacja smieci w ogole sie oplaca? prosze o odp.na b.m.rosa@wp.pl !!!

pozdr.
zagorzala fanka segregacji ;)
Barbara
archiwum

Postby archiwum » Tue Dec 30, 2003 4:22 pm

Spytaj firm sprzedających baterie - one założyły organizację odzysku. Co do innych rzeczy to powinny być w każdej gminie punkty odbioru dpadów niebezpiecznych (wybranych) od mieszkańców - niestety jest to bardzo drogie (choć obowiązkowe dla gminy) i jeszcze nie spotkałem żadnej gminy, która spełnia ten obowiązek. Na gospodarce odpadami można zarobić i to całkiem sensownie. Grunt to dobra logistyka i pomysł na wejście w rynek. Więcej informacji prosze na maila lub telefon (61) 871-06-49.
archiwum

Postby archiwum » Wed Oct 27, 2004 9:59 pm

proszę o przesłanie jakich kolwiek informacji o działniu i lini produkcyjnej wraz z maszynami do recyklingu ponieważ u mnie w malutkiej gminie nie ma tego typu firm i to by była szansa dla mojej rodziny by się wreszcie wybić a nie jak część rodziny moja nie mieć pieniędzy na chleb smutne ale prawdziwe więc dziękuję za jaką kolwiek informację pozdrawiam wszystkich internautów odwiedzających takie typu strony ponieważ widać że się polska zmienia a ludzie dążą do swego sukcesu coraz bardziej
archiwum

Return to Archiwum wiadomości