Aktualizacja informacji o wytworzonych odpadach

W związku z przebudową serwisu forum zostało zablokowane.

Moderators: moderator, Hanna Marliere

Aktualizacja informacji o wytworzonych odpadach

Postby daria26 » Sun Sep 04, 2011 7:43 pm

Witam, proszę o pomoc!!! zaczne od początki:firma, w której pracuje ma przekazaną do starostwa informację o wytworzonych odpadach, informacja ta oddana była 5 lat temu i jest już nieaktualna tak naprawde, ponieważ nie ma tam wszystkich odpadów wypisanych, które obecnie wytwarzamy! Musiałabym ja zaktualizować ale tym samym pójdzie to dalej WIOŚ i UM. I tego boję się strasznie bo jak mam wytłumaczyć że nagle wyprodukowałam tyle odpadów a sprawozdanie niedawno oddane jeszcze tego nie pokazuje! Dodam, że kilka dni temu przejęłam cała ochronę środowiska i teraz boję się żeby nie dostać mandatu od UM. Proszę o pomoc jak rozwikłać ten problem!
daria26

Postby Zielony Punkt » Mon Sep 05, 2011 8:03 am

Myślę, że nie masz się czym przejmować.
Masz prawo w każdej chwili zmienić informację o wytwarzanych odpadach.
Sprawozdanie dotyczyło przecież poprzedniego roku, a mamy już wrzesień, tak więc mogło się wszystko u Was pozmieniać.
To, że informacja idzie do UM i WIOŚ nie znaczy przecież, że wywoła jakąkolwiek kontrolę lub nawet zainteresowanie tych organów.
Polecam zaktualizować informację, a w razie pytań wyjaśnić, że zmiany w gospodarce odpadami zaszły dopiero w tym roku.
Zielony Punkt

Postby daria26 » Mon Sep 05, 2011 8:46 am

A jeśli 18 lipca tego roku zostało złożone zbiorcze zestawienie informacji o zakresie korzystania ze środowiska oraz o wys należnych opłat. Dodam, że jest to zestawienie za 1 półrocze 2011!
daria26

Postby Zielony Punkt » Mon Sep 05, 2011 9:44 am

Przecież zbiorcze zestawienie informacji o zakresie korzystania ze środowiska nie dotyczy wytwarzanych odpadów.
Zielony Punkt

Return to Prawo, definicje, interpretacje.