Recykling Kabli - maszyna do kabla typu skrętka komputerowa

W związku z przebudową serwisu forum zostało zablokowane.

Moderators: moderator, Hanna Marliere

Recykling Kabli - maszyna do kabla typu skrętka komputerowa

Postby colombo89 » Sun Mar 20, 2011 11:58 pm

Witam
Jaka maszyna byłaby najlepsza do recyklingu kabla typu skrętka, gdzie drut jest bardzo cienki i jak sama nazwa wskazuje jest kilka par skręconych ze sobą, tyczy się to również kabla telefonicznego.
Pracuje w firmie która zajmuje się zakładaniem sieci komputerowych, i bardzo często pozostaje pewna ilość "resztek" kabla które pewnie po jakimś czasie można byłoby "przerobić".
Myślę o założeniu firmy recyklingowej w pewnej być może nie dalekiej przyszłości.
Pozdrawiam
colombo89

Re: Recykling kabli

Postby Zielony Punkt » Mon Mar 21, 2011 11:02 pm

Niezłym urządzeniem do takiej roboty mogą być maszyny typu SINCRO produkcji Guidetti Recycling Systems.
Miałem kiedyś styczność z modelem 315C - radzi sobie z różnymi kablami, ten był zainstalowany w zakładzie przetwarzania zużytego sprzętu i nadawał się do cienkich kabli.
Zobacz stronę producenta:
http://www.genscoequip.com/products/Gra ... Separators
Zielony Punkt

Postby colombo89 » Tue Mar 22, 2011 9:57 am

Przeglądając strony natrafiłem na maszyny MG RECYCLING, tylko kwestia jest tego typu gdzie można taka maszynę obejrzeć w akcji przed zakupem, i ile to kosztuje.
Tutaj mam stronę polska o tych maszynach:
http://www.santrade.pl/index.php?option ... &Itemid=43
colombo89

Re: Recykling kabli

Postby Zielony Punkt » Tue Mar 22, 2011 9:26 pm

Wiem, że to śmiesznie zabrzmi, ale na youtube jest masa filmów demonstrujących działanie maszyn do recyklingu :D

A zupełnie poważnie to jak rzeczywiście chcesz kupić takie urządzenie to umawiasz się z producentem i jedziesz obejrzeć u niego w zakładzie.
Jak zobaczą, że jesteś zainteresowany to też zrobią Ci pokaz działania.
Zielony Punkt

Return to Odzysk i recykling.