Podejme wspolprace...

W związku z przebudową serwisu pewne informacje z poprzedniego forum (np. nazwy użytkowników) są niedostępne. Za utrudnienia przepraszamy.

Moderators: moderator, Hanna Marliere

Podejme wspolprace...

Postby archiwum » Wed Apr 13, 2005 5:03 pm

Interesuje mnie mozliwosc podjecia wspolpracy. Posiadam dzialke przemyslowa w niedalekim sasiedztwie wysypiska smieci w miescie w okolicach Warszawy (na ktorym dzialaja "zbieracze"). POza tym w sasiedztwie jest cmentarz = sluczka szklana po zniczach. Nie bede ukrywac ze nie jestem biegly w temacie, dlatego interesuje mnie podjecie wspolpracy z firma dzialajaca juz na rynku i posiadajaca doswiadczenie.

Jesli sa Panstwo gotowi otworzyc filie w moim miescie prosilbym o odpowiedz na nastepujace pytania:
- jakim kapitalem wstepnym musze dysponowac na starcie (w chwili obecnej jestem gotow zainwestowac ok 15 tys), posiadajac juz dobrze ulokowany teren pod inwestycje
- jak przedstawia sie sprawa odbioru odpadow, czy moge liczyc na podstwaienie kontenerow
- bedac filia jakie ceny moge zaoferowac dostawcom (interesuje mnie glownie cena 1 kg: zlomu stalowego nie segregowanego, miedzi, aluminium, mosiadzu, PET, makulatura, sluczka szklana biala i kolorowa)
- jakiego zysku brutto z kg odpadow moge oczekiwac
- po jakim czasie otwierajac nowa filie moge oczekiwac zysku

Rynek odpadow w moim miescie przedstawia sie nastepujaco: brak na terenie powiatu firmy skupujacej wszystkie odpady nadajace sie do odzysku. Dziala ok. 5 skupow zlomu i metali kolorowych (cena na dzis ok. 0,35/kg zlomu) a w tym jeden takze w niedalekim sasiedztwie wysypiska = konkurencja. Ospady na terenie miasta
od mieszkancow odbiera PGK oraz firmy prywatne jednak nie sa one segregowane i w calosci trafiaja na wysypisko. Na terenie miasta sa wystawione kontenery
do segregacji odpadow (glownie duze osiedla). Kontenery te naleza do PGK.

Staralem sie uchwycic w tym mailu najwazniejsze sprawy, jesli moja oferta sie Panstwu spodoba prosze o odpowiedz na pytania jakie zadalem.
archiwum

Return to Archiwum wiadomości