selektywna zbiórka makulatury

W związku z przebudową serwisu pewne informacje z poprzedniego forum (np. nazwy użytkowników) są niedostępne. Za utrudnienia przepraszamy.

Moderators: moderator, Hanna Marliere

selektywna zbiórka makulatury

Postby archiwum » Tue Jun 14, 2005 12:46 pm

Szukam w miarę dobrego rozwiązania na zbiurkę makulatury z zakładu położonego na terenie kilkuset ha, biurowce są rozrzucone w promieniu kilku km. Czy ktoś może mnie naprowadzic na firmę która podobny problem juz rozwiązała (moze być mniejsza). A moze ktos pracuje w takiej firmie-to wtedy szykuję się do odwiedzin ;). Prosze o kontakt.
archiwum

Re: selektywna zbiórka makulatury

Postby archiwum » Sat Jun 18, 2005 3:11 am

Asiu
A może wystarczy popatrzeć jak robią to w miastach - kontenery, kosze itp. Och, znowu dylemat komiwojażera.
W razie czego zadzwoń.
Adam Karczewski
tel. 502 546964
archiwum

Postby archiwum » Sat Jun 18, 2005 8:56 pm

Ja bym rozpoczela taką "akcję zbierania makulatury" od określenia odpowiednich zasad i procedur, które w zakresie selektywnej zbiórki byłyby przestrzegane w każdym biurowcu.
1. Informacja- jakie odpady zbieracie,
2. Zaopatrzenie w odpowiednie pojemniki- wyznaczenie w każdym zakładzie miejsca do gromadzenia makulatury = wytypowanie osób odpowiedzialnych w każdej palcówce za prawidłowe funkcjinowanie zbiórki,
3. akcja- z szukaniem odbiorców odpadu- punkty skupu,
4. zorganizowanie odpowiedniej komunikacji pomiędzy poszczególnymi budynkami- terminowość zdawania makulatury,
5. transport z poszczególnych miejsc do punktu zbiorczego lub od razu do punktu skupu.
Wydaje mi się, że problem trzeba rozwiązać przed wszystkim pod względem organizacyjnym. Fundamentem poprawnego funkcjonowania zbiórki jest komunikacja wewnętrzna.
Powodzenia. Poradzisz sobie. Nie taki "diabeł straszny". Pozdrawiam.
archiwum

Postby archiwum » Mon Jun 20, 2005 5:30 pm

Dzieki wielkie ale prócz problemu ze jeden biurowiec od drugiego jest oddalony o jakies 5km i trzeba minąc calą lini produkcyjną ale juz zaczelam sobie cos organizowac. Najtrudniejsze bedzie chyba opracowanie trasy przejazdu samochodów zbierajacych posegregowane odpady(straszna ilość rurociągów i to nisko wiszących).Dzieki za pomoc-Działam
archiwum

Return to Archiwum wiadomości