odbiorcy odpadów

W związku z przebudową serwisu pewne informacje z poprzedniego forum (np. nazwy użytkowników) są niedostępne. Za utrudnienia przepraszamy.

Moderators: moderator, Hanna Marliere

odbiorcy odpadów

Postby archiwum » Wed Sep 22, 2004 11:08 am

Czy przekazując odpady firmie uprawnionej do odbioru muszę mieć w dokumentach kopię ich decyzji zezwalającej na odbiór, czy wystarczy że ją zobaczę? pytam bo bywa tak że ta decyzja składa się z kilkudziesięciu stron na których są wymienione wszystkie niemal kody odpadów. Czy ktos ma doświadczenia z kontrolą WIOŚ, lub zagląda tu ktoś z WIOŚ, i wie jak ta kwestia wygląda?
A co jeśli dana firma ma pozwolenie na transport na terenie całej Polski, ale na odbiór tylko w swoim (nie moim) mieście? Czy mogę takiej firmie przekazać odpady?
Pozdrawiam
Sylwester
archiwum

Re: odbiorcy odpadów

Postby archiwum » Wed Sep 22, 2004 4:07 pm

Lepiej mieć taką decyzję odbiorcy u siebie. A firma nie musi mieć decyzji na zbieranie dla całej polski, jeżeli nie rozstawia u wytwórców odpadów swoich pojemników.
archiwum

Postby archiwum » Wed Sep 22, 2004 11:00 pm

Dokładnie
archiwum

Postby archiwum » Thu Sep 23, 2004 9:17 am

Dzięki za informacje, czyli mam rozumieć że podstawą do przekazania jakiemuś odbiorcy odpadów jest jego WAŻNA decyzja zezwalająca na transport tych odpadów tak? Wówczas jestem zwolniony z odpowiedzialności za ten odpad? A co w sytuacji kiedy firma ma pozwolenie na zbieranie (miejsce zbierania wskazane - miejscowość z siedzibą firmy), a nie ma na transport? I odbiera ode mnie odpad właśnie własnym transportem?
archiwum

Postby archiwum » Tue Sep 28, 2004 8:55 pm

prawnie jest to zabronione (choc zależy tez od rodzaju odpadu)
archiwum

Return to Archiwum wiadomości