recykling komputerów

W związku z przebudową serwisu pewne informacje z poprzedniego forum (np. nazwy użytkowników) są niedostępne. Za utrudnienia przepraszamy.

Moderators: moderator, Hanna Marliere

Re: recykling komputerów

Postby archiwum » Tue Sep 20, 2005 3:52 pm

Witam serdecznie,
planuję uruchomienie małej firmy zajmującej się recyklingiem elektroniki w okolicach Warszawy. Jestem również zainteresowana współpracą z inną firmą zajmującą się recyklingiem odpaadów elektronicznych.
Czy jest ktoś, lub firma kto mógłby mi pomóc przebrnąć przez wszystkie formalności?
Dziękuję i pozdrawiam.
archiwum

Postby archiwum » Tue Oct 04, 2005 11:25 am

Poszukuję informacji na temat recyklingu sprzętu komputerowego, ponieważ chciałabym otworzyć firmę.
Proszę o pomoc. Od czego zacząć?!
Sylwia
archiwum

Postby archiwum » Tue Oct 18, 2005 6:23 pm

archiwum

Postby archiwum » Sat Oct 29, 2005 7:56 pm

Interesuje mnie procedura związana z możliwością pośredniczenia w skupie zużytej elektroniki tzn komputerów, baterii a także sprzętu agd. Interesuje mnie odbiorca i na jakich warunkach. Mieszkam w dużym mieście powiatowym. Do chwili obecnej nikt tym się nie zajmuje. Posiadam wykształcenie wyższe o kierunku elektrycznym.
archiwum

Postby archiwum » Sun Oct 30, 2005 2:31 am

Proszę o informacje jakie muszę uzyskac i od kogo pozwolenia na zalozenie firmy recyklingowej dot. komputerow, monitorow jak i sprzetu AGD.
Powyzszy sprzet planuje odbierac z zakladow pracy, i osob fizycznych.

z powazaniem Ryszard
archiwum

Postby archiwum » Mon Oct 31, 2005 12:20 am

Szukam firm zajmujących się utylizacją zainteresowanych współpracą. Zamierzam wprowadzić nową usługę w mojej firmie polegająca na skupie sprzętu elektronicznego przeznaczonego do recyklingu.

[%sig%]
archiwum

Postby archiwum » Sun Nov 06, 2005 11:46 pm

Witam,

Ja spytam o cos takiego: jak te wszystkie firmy zajmujace sie utylizacja elektroniki uzyskuja dochod jakis w przypadku odbioru od osob prywatnych np: Pani z bloku chce oddac lodowke(lub cos innego np monitor, telewizor), dzwoni do takiej firmy i co placi jej za zabranie sprzetu? Jesli tak jest to wiekszosc ludzi pewnie powystawia jak zwykle sprzet na smietnik i juz. A jesli nie musi placic to skad taka firma dostaje pieniadze za rozebranie lodowki i odzysk czy tez utylizacje? Moze ktos mi to wyjasni? W przypadku odbioru z firm to chyba po prostu zainteresowana pozbyciem sie sprzetu firma placi za odbior i utylizacje firmie utylizujacej? Prosze o rozjasnienie tego tematu jesli mozna.

pozdrawiam
Marcin

[%sig%]
archiwum

Postby archiwum » Mon Nov 07, 2005 3:01 pm

Poszukuję firm skupujących lub przyjmujących do utylizacji plastykowe obudowy z urządzeń poligraficznych (np. z kserokopiarek).
archiwum

Postby archiwum » Mon Nov 07, 2005 4:29 pm

Witam ponownie,

Wczoraj pisalem posta, ale sie nie pokazal, wiec sprobuje raz jeszcze. Prosze mi wytlumaczyc czy zwykly czlowiek, ktory chce sie pozbyc np. lodowki, koputera, telewizora i dzwoni do firmy utylizujacej musi jej placic? W ustawie przeciez firmy zbierajace musza robic to za darmo. Czy to jest tak, ze zabieraja za darmo , ale za utylizacje placi? Jak to jest rozwiazane w przypadku gdy taki czlowiek nie musi placic firmie? Wtedy firma utylizujaca na swoj koszt to robi czy jak? Prosze o jakies info.

pozdrawiam
Marcin
archiwum

Postby archiwum » Mon Nov 07, 2005 6:21 pm

Chcę rozszerzyć swoją działalność o odbiór do utylizacji sprzętu elektronicznego i elektrycznego co i gdzie muszę załatwić.
Proszę o pomoc

Piotr
archiwum

Postby archiwum » Thu Nov 17, 2005 7:38 pm

Posiadam pomieszczenia 100 m2,wage pocztowš do 100 kg,samochód.Miejsce ogrodzone.
Podejmę współpracę dot recyklingu sprzętu elektronicznego i komputerów.
Mogę być podwykonawcš lub filiš istniejšcej firmy,w Nowym Sšczu.
Osoby firmy zainteresowane proszę o kontakt rajmund53@op.pl
archiwum

Postby archiwum » Thu Nov 17, 2005 7:40 pm

archiwum

Postby archiwum » Mon Nov 21, 2005 1:47 pm

Zamierzam otworzyc firmę zajmującą się recyklingiem starych okien z wymian, czy ktoś wie jakie i gdzie muszę uzyskać pozwolenia oraz czy ktoś w promieniu 50 kilometrów skupuje płaskie szkło czyste. Z góry dziękuję za odpowiedź.
robert
archiwum

Postby archiwum » Wed Nov 23, 2005 1:36 am

Proszę o informacje czy w Rzeszowie lub okolicy działa firma zajmująca się recyklingiem komputerów, oraz jakie i od kogo muszę uzyskac pozwolenia na zalozenie w/w firmy.
Od czego zacząć? Z góry dziękuję za pomoc.
archiwum

Postby archiwum » Wed Nov 30, 2005 9:08 pm

Poszukuje osoby która pomoże otworzyć działalność na rynku recyklingowym (sprzęt elektroniczny i nie tylko) , przebrnąć przez papierkowa robotę.
Doradzić co i jak .
Oczywiście nie za darmo .
Możliwa współpraca na zasadzie spółki .
Posiadam niemałe środki finansowe.
Tylko poważne oferty !!!!
PODKARPACIE
archiwum

PreviousNext

Return to Archiwum wiadomości