Ok. dziękuję za tą odpowiedź.
Mam jeszcze pytanie trochę z innej beczki ale przy okazji zapytam.
Jeżeli przy rozbiórce powstają różne frakcje odpadów i np. zostaje mi odpad stalowy który powinien również trafić do recyklera a takim jest np. huta
to czy mogę go przekazać go przez pośrednika czyli firmę która skupuje ten złom i w dużych ilościach przekazuje do hut.
Chodzi mi o to że mam ograniczoną powierzchnie magazynowania i muszę się pozbywać takich odpadów częściej ale w mniejszych ilościach, a wiadomo że huta nie będzie chciała odbierać tak małych transportów (3-4 tony).
Wkleję tekst i podam link do strony na której jest to opisane. Jest to wypowiedź z 2008 roku i nie wiem czy jest to aktualne i czy na pewno dotyczy mojego pytania.
http://komunalny.pl/index.php?name=arch ... ow&id=8345
"...Przekazywanie odpadów
Inną kwestią wymagającą wyjaśnienia było przekazywanie odpadów powstających w wyniku przetwarzania zużytego sprzętu do prowadzących działalność w zakresie recyklingu i innych niż recykling procesów odzysku. Zgodnie z art. 47 ustawy prowadzący zakład przetwarzania jest obowiązany przekazywać odpady powstałe w wyniku przetworzenia zużytego sprzętu prowadzącemu działalność w zakresie recyklingu lub innych niż recykling procesów odzysku, wpisanym do rejestru Głównego Inspektora Ochrony Środowiska. Przepisy ww. artykułu nie wskazują jednak, że przekazanie nastąpić bezpośrednio z zakładu przetwarzania do prowadzących działalność w zakresie recyklingu lub innych niż recykling procesów odzysku (może to nastąpić przy pomocy pośrednika).
Zgodnie z art. 25 ustawy z 27 kwietnia 2001 r. o odpadach (DzU z 2007 r. nr 39, poz. 251, z późn. zm.) posiadacz odpadów może je przekazywać wyłącznie podmiotom, które uzyskały zezwolenie właściwego organu na prowadzenie działalności w zakresie gospodarki odpadami.
Biorąc pod uwagę konieczność utrzymania przejrzystości systemu gospodarowania zużytym sprzętem i wiarygodności sprawozdań przesyłanych do Głównego Inspektora Ochrony Środowiska przez podmioty gospodarujące zużytym sprzętem i odpadami powstałymi po jego przetworzeniu, w łańcuchu przekazania odpadów podmiot pośredniczący nie może występować jako podmiot wpisany do rejestru prowadzonego przez GIOŚ. W przypadku jego uwidocznienia, np. innego zakładu przetwarzania, pojawia się możliwość przekazywania sprzecznych z rzeczywistością informacji w sprawozdaniu do GIOŚ (zgodnie z art. 51 ust. 1 pkt 2 ustawy). W konsekwencji występowałby dysonans pomiędzy informacjami dotyczącymi ilości przetworzonego zużytego sprzętu a tymi o ilości odpadów poddanych odzyskowi i recyklingowi. Możliwe jest przekazanie omawianych odpadów przy skorzystaniu z usług podmiotu posiadającego prawomocne zezwolenie na ich zbieranie.
Nawet w przypadku korzystania z pośrednika to zakład przetwarzania jest odpowiedzialny za powstałe odpady, które ostatecznie zostaną przekazane do prowadzących działalności w zakresie recyklingu i innych niż recykling procesów odzysku lub unieszkodliwiania odpadów. W przypadku, gdyby tak się nie stało, prowadzący zakład przetwarzania mógłby w określonych okolicznościach ponieść odpowiedzialność na podstawie art. 77 pkt 2 ustawy o ZSEE.
Ustawa nie reguluje natomiast kwestii związanych z formą przekazania wniosku o wydanie zaświadczenia potwierdzającego dokonanie recyklingu lub innych niż recykling procesów recyklingu. Zależy on od umowy pomiędzy zakładem przetwarzania, pośrednikiem a finalnym odbiorcą..."
Kinga Kulesza
Ministerstwo Środowiska, Warszawa