Karta Przekazania Odpadu

W związku z przebudową serwisu forum zostało zablokowane.

Moderators: moderator, Hanna Marliere

Karta Przekazania Odpadu

Postby PP » Tue Jan 04, 2011 9:43 am

czy na druku karty przekazania odpadu może być naniesione logo zakłądu odbierającego i przejmującego odpad?
PP

Re: Karta Przekazania Odpadu

Postby Zielony Punkt » Tue Jan 04, 2011 7:59 pm

Nie ma żadnego przepisu zabraniającego umieszczania swojego logo na KPO. Z drugiej strony nie ma również przepisu na to zezwalającego.

Przerabiałem taką sytuację w przypadku firmy mającej wdrożony EMAS, oni mieli logo EMAS w formie znaku wodnego na wszystkich dokumentach.

Myślę, że jeżeli karta jest prawidłowo wypełniona (bo przecież o to tak na prawdę chodzi) to żadna inspekcja nie przyczepi się do znaku firmy znajdującego się w rogu, czy tle dokumentu.
Zielony Punkt

kpo

Postby Jacek » Wed Jan 12, 2011 11:42 am

mam pytanie co do wypełnienia na kpo "kratki" w lewym dolnym rogu karty, czy ma tam być pieczątka z siedibą firmy czy z adresem oddziału firmy na ktrym odpad jest magazynowany i z ktrego odpad wyjeżdża np. do cementowni ?
Jacek

Re: kpo

Postby Zielony Punkt » Wed Jan 12, 2011 6:35 pm

We wspomnianym przez Ciebie miejscu na karcie przekazania odpadu powinien znajdować się stempel zawierający dane rejestrowe posiadacza odpadu ponieważ ten podmiot (nie oddział, magazyn, czy filia) będzie kontrolowany oraz będzie składał sprawozdanie do urzędu Marszałkowskiego.
Zielony Punkt

Return to Prawo, definicje, interpretacje.