Rozliczać się z UM czy nie?

W związku z przebudową serwisu forum zostało zablokowane.

Moderators: moderator, Hanna Marliere

Rozliczać się z UM czy nie?

Postby Bronson » Mon Jul 09, 2012 10:15 am

Witam,

Proszę o informację. Bo rozliczam się z baterii, które odbieramy u klienta w ramach przeglądów. Stare baterie zawożę na skup dostaję pieniążki. Tu sprawa jest jasna rozliczamy się z Urzędem Marszałkowskim...

Ale... ostatnio oddaliśmy stare urządzenie elektryczne i trochę płytek elektroniki kody odpowiednio: 16 02 14 oraz 16 02 13.

Moje pytanie jest następujące. Czy trzeba się rozliczyć z tych kart odpadu z Urzędem Marszałkowskim? Skoro musieliśmy zapłacić za oddanie tych rzeczy? Czy może nie skoro za nie płaciliśmy...
Bronson

Re: Rozliczać się z UM czy nie?

Postby Camillo » Fri Jul 20, 2012 11:48 am

Nie wiem co masz na myśli pisząc:
"Czy trzeba się rozliczyć z tych kart odpadu z Urzędem Marszałkowskim?"

Jeśli chodzi Ci o to czy masz umieścić te informacje w zbiorczym zestawieniu danych o rodzajach i ilości wytwarzanych odpadów, to z pewnością tak musisz to zamieścić.
Camillo

Postby fuzel » Wed Dec 12, 2012 11:45 am

[b]Moje pytanie jest następujące. Czy trzeba się rozliczyć z tych kart odpadu z Urzędem Marszałkowskim? Skoro musieliśmy zapłacić za oddanie tych rzeczy? Czy może nie skoro za nie płaciliśmy...[/b]
A co to ma do rzeczy? Zawszentrezeba sie rozliczyć, niezaleznie od tego czy firma zarobiła, czy straciła na przekazaniu odpadów.
fuzel

Return to Kody i charakterystyki odpadów.