Separatory oleju

W związku z przebudową serwisu forum zostało zablokowane.

Moderators: moderator, Hanna Marliere

Separatory oleju

Postby ekogirl » Wed Apr 07, 2010 5:56 pm

Czy posiadacie Państwo na terenie swoich firm separatory oleju? Jeżeli tak, to jak radzicie sobie z ich eksploatacja i czyszczeniem? Czy przeglądy eksploatacyjne można realizować we własnym zakresie? Zatrudniamy mechaników/ techników, którzy mogliby się tego podjąć lecz nie wiem czy nie potrzebują jakiegoś szczególnego przeszkolenia w tym kierunku.
Czy zna ktoś może firmę na terenie Górnego Śląska, która świadczy usługi związane z separatorami?
ekogirl

Re: Separatory oleju

Postby Zielony Punkt » Wed Apr 07, 2010 9:39 pm

Witam!

Nie polecam samodzielnego czyszczenia i konserwacji separatorów.
Jest do tego potrzebny specjalny sprzęt i pewne umiejętności.

Do tego dochodzi problem z odpadami z separatora i to zarówno w kwestii "papierkowej" dotyczącej konieczności posiadania stosownego uzgodnienia w związku z wytwarzaniem tego typu odpadów jak i faktycznym ich zagospodarowaniem.

Jeżeli chodzi o firmy świadczące tego typu usługi to polecam przedsiębiorstwo SANATOR-BIS z miejscowości Rąbień (blisko Łodzi).
Odległość nie jest dla nich żadną przeszkodą bowiem obsługują firmy w całej Polsce, a posiadają wręcz kosmiczną technologię w porównaniu do innych firm tego typu (łącznie z mobilną oczyszczalnią ścieków).

Polecam firmę SANATOR-BIS, moja firma miała przyjemność z nimi współpracować, są bardzo rzetelni.

Zobacz: http://www.sanator-bis.pl/

Pozdrawiam!
Zielony Punkt

Postby ekogirl » Thu Apr 08, 2010 8:19 am

Dziękuję za odpowiedzi :D
ekogirl

Re: Separatory oleju

Postby Zielony Punkt » Thu Apr 08, 2010 9:52 am

Proszę bardzo!
Mam nadzieję, że informacje się przydadzą.

Pozdrawiam!
Zielony Punkt

Return to Prawo, definicje, interpretacje.