Witam,
Mam pytanie, otóż zbliża się termin składania sprawozdania do GIOŚ za zebrany i przetworzyony sprzęt elektro. Od lutego br mamy figurujemy jako zakład przetwarzania. Na moment obecny wszystkie sprzęty mamy przyjęte do zakładu zbierania i tak też jest wykazane na sprawozdaniu.
1. W tym momencie robie sprawozdanie jako zakład zbierania (na stanie mam trochę sprzętu) oraz zerowe sprawozdanie jako zakład przetwarzania (nie ma nic na stanie).
2. Czy gdybym wewnętrzną kartą przekazania przesunął odpady z ZZ do ZP ale ich jeszcze nie przetworzę, tylko np za miesiąć-dwa, będzie to problem? Mogę jako zakład przetwarzania składować jakiś przez czas odpady? Art. 44 nakazuje od razu po przyjęciu do ZP wymontować niebezpieczne elementy, a resztę można normalnie składować?
3. Sprzęty do demontażu mogę magazynować 3lata od końca użytkowania do momentu demontażu. Mam rację? Żeby sprzęty mogły być magazynowane przez taki czas muszą być w magazynie ZZ, czy może to być magazyn ZP?
4. Gdybym miał odpady na stanie w ZP i zdecydowałbym się ich jednak nie ptrzetwarzać tylko oddać do innego zakładu
Mam nadzieję, że za bardzo nie zakręciłem:)