Pomóżcie w napisaniu projektu edukacyjnego!! PILNE

W związku z przebudową serwisu forum zostało zablokowane.

Moderators: moderator, Hanna Marliere

Pomóżcie w napisaniu projektu edukacyjnego!! PILNE

Postby ej » Thu Apr 12, 2012 1:33 pm

Witam

Mam do napisania na studia projekt edukacyjny. Poleca to na zadaniu uczniom takiego zadania, które będa realizować przez np. miesiąc czasu zbierając informacje z róznych źródeł a na koniec przedstawią wyniki.
Jestem chemikiem z zawodu ale nie dam im przeciez do zrobienia jakiejś makiety lub projektu instalacji. To nie ten poziom. Pomyślalam o odpadach bo od niedawna się nimi zajmuje ale nie znam sie na odpadach komunalnych wiec nie wiem jak napisac taki projekt.
Pokrótce myslałam o tym by uczniowie zbierali informacje o odpadch jakie znajdują się w ich otoczeniu i dowiedzili się jak nalezy postępowac z poszczególnymi rodzajami odpadów. Ale nie wiem czy w przpadku odpadów jakie wytwarza osoba fizyczna nie podlega to pod wyrzucenie wszytkiego do kosza na śmieci. I to byłby koniec i własciewie żaden projekt.
Musze napisać pracę do wtorku 17.04.2012.

Pomożecie??
ej

Re: Pomóżcie w napisaniu projektu edukacyjnego!! PILNE

Postby Camillo » Fri Apr 13, 2012 4:14 pm

Teoretycznie odpady komunalne wytworzone przez każdą osobę fizyczną powinny być zbierane selektywnie, jeśli dana gmina prowadzi taką zbiórkę. A co za tym idzie każda frakcja będzie oddzielnie i w inny sposób przetwarzana.
Po za tym aktualnie trzeba przetwarzać także zmieszane odpady komunalne przed złożeniem ich na składowisku np. w instalacjach MBP. W dodatku trzeba pamiętać, że od 1.01.2013 nawet frakcja "mało" kaloryczna tzn. powyżej 6 tys. kJ/kg s.m. nie będzie mogła być już składowana.
Camillo

Return to Prawo, definicje, interpretacje.