Komunalka - pozwolenie

W związku z przebudową serwisu pewne informacje z poprzedniego forum (np. nazwy użytkowników) są niedostępne. Za utrudnienia przepraszamy.

Moderators: moderator, Hanna Marliere

Komunalka - pozwolenie

Postby archiwum » Thu Feb 09, 2006 5:44 pm

Cześć
Moje pytanie dotyczy kwestii prawnej. Chodzi mi o ustawę z dnia 29 lipca 2005r. o zmianie ustawy o odpadach oraz o zmianie niektórych innych ustaw.
W artykule 10 punkt 3 jest następujący zapis :
W terminie 6 miesięcy od dnia podania do publicznej wiadomości wymagań, o których mowa w art. 2 pkt 7 lit. b, c i f, przedsiębiorcy prowadzący działalność w zakresie odbierania odpadów komunalnych od właścicieli nieruchomości lub opróżniania zbiorników bezodpływowych i transportu nieczystości ciekłych są obowiązani dostosować swoją działalność do zmian wprowadzonych ustawą, o której mowa w atr.2, oraz wystąpić z wnioskiem o zmianę posiadanego zezwolenia na prowadzenie działalności na odbieranie odpadów komunalnych od właścicieli nieruchomości.

Moje pytanie brzmi co to za art.2 z jakiej ustawy i z którego roku pochodzi ten art.
Następnie, mamy pozwolenie aktualne na transport odpadów stałych i płynnych i teraz zgodnie z tym zapisem z art10 mamy występować o zmianę aktualnych pozwoleń czy nie?
Jeśli tak to co mają zawierać te zmiany
Z poważaniem
Radosław Kiedos

[%sig%]
archiwum

Return to Archiwum wiadomości