odzysk, transport i zbieranie

W związku z przebudową serwisu pewne informacje z poprzedniego forum (np. nazwy użytkowników) są niedostępne. Za utrudnienia przepraszamy.

Moderators: moderator, Hanna Marliere

odzysk, transport i zbieranie

Postby archiwum » Thu Mar 10, 2005 1:51 pm

Według art. 32 ustawy o odpadach posiadacz odpadów prowadzący łącznie działalność w zakresie odzysku lub unieszkodliwiania odpadów oraz zbierania i transportu odpadów jest zwolniony z obowiązku uzyskania zezwolenia na zbieranie lub transport z tym że we wniosku powinien uwzględnić wymagania dotyczące odpowiednio transportu lub zbierania. Mam taki problem że instalacja do odzysku odpadów znajduje się w innym starostwie niż starostwo na terenie którego znjduje się miejsce siedziby firmy a jak wiadomo właściwym do wydania zezwoelnia na transport odpadów jest starosta właściwy ze względu na miejsce siedziby posiadacza odpadów. Czy w takim razie starosta na terenie którego znajduje się instalacja do odzysku odpadów powołując się na art. 32 może wydać zezwoelenie również na transport odpadów ? Bardzo proszę o podpowiedź w jaki sposób ma to rozwikłać.

[%sig%]
archiwum

Re: odzysk, transport i zbieranie

Postby archiwum » Fri Mar 11, 2005 1:39 pm

Nie może. Ten art ma zastosowanie do przypadków kiedy do wszystkich zezwolen jest kompetentny ten sam Starosta...tam mi mowili na szkoleniu w Poznaniu i tak robimy.
archiwum

Re: odzysk, transport i zbieranie

Postby archiwum » Tue Apr 12, 2005 2:51 pm

mam pytanie w jaki sposob mozna odzyskiwac odpady wielkogabarytowe, niebezpieczne, budowlane i tekstylia wytwarzane w strumieniu odpadow komunalnych?pisze prace na temat alternatywnych rozwiazan odzysku w/w odpadow. z gory dziekuje za pomoc
archiwum

Return to Archiwum wiadomości