Formularz przyjęcia

W związku z przebudową serwisu pewne informacje z poprzedniego forum (np. nazwy użytkowników) są niedostępne. Za utrudnienia przepraszamy.

Moderators: moderator, Hanna Marliere

Formularz przyjęcia

Postby archiwum » Thu Feb 17, 2005 11:44 pm

Witam serdecznie. Własnie jestem po kontroli z WOŚ ... i ręce mi opadły. Pani inspektor poinformowała mnie i napisała to w protokole, że " ewidencja przyjęcia odpadów prowadzona jest na bieżąco zachowując odpowiednie dane, ale szata graficzna formularza przyjęcia odpadów nie jest zgodna z wzorem zamieszczonym w Dz.U." :( Wszystkie dane są tak jak we wzorze, kolejnośc jest jednak trochę inna i nie jest to w formie tabeli a wynika to tylko i wyłącznie z możliwości programu, na którym pracuję. Oczywiście przyczepiła się również do karty przekazania odpadów, której postawiła takie same zarzuty. Aha ... łaskawie doradziła mi abym zamówiła sobie odpowiednie druki
(w drodze wyjątku mogą być pomniejszone) w drukarni, ale identyczne ze wzorem :(((
Czy ktoś miał już może takie przejscia?? Czy formularze muszą być identyczne z wzorem, ktory zawarty jest w Dz.U. ?? Czy ktoś zna może program komp., który będzie zadawalał WOŚ ??
archiwum

Re: Formularz przyjęcia

Postby archiwum » Thu Apr 14, 2005 11:49 pm

Nie, nie miałam takiego problemu, a co do programu to moge dac namiary na firme,
której program, ma taki formularz.
pozdrawiam
archiwum

Postby archiwum » Tue Apr 19, 2005 8:55 pm

niestety pani miała racje - sprawe wzorów dokumentów stosowanych w gospodarce odpadami reguluje rozporządzenie ministra środowiska
archiwum

Postby archiwum » Thu Dec 01, 2005 8:51 pm

to jest własnie patologia kontroli...ważne żeby dokument zawierał wszystkie dane......a nie był identyczny.....ja używam w formacie A4 i jest dobrze........gdzie we wzorze jest miejsce na pieczeci i podpisy......a widocznie nie miała sie do czego przyczepic...........
archiwum

Return to Archiwum wiadomości