nie przewidziane odpady

W związku z przebudową serwisu pewne informacje z poprzedniego forum (np. nazwy użytkowników) są niedostępne. Za utrudnienia przepraszamy.

Moderators: moderator, Hanna Marliere

nie przewidziane odpady

Postby archiwum » Thu Mar 11, 2004 1:48 pm

są odpady, których nie mozna logicznie sklasyfikować...co robić w tym przypadku...np. maski przeciwgazowe...guma,szkło,metal,sorbent w końcu torba brezentowa, lub wspomiane ponizej łuski po pociskach...albo np. przeterminowany płyn do naczyń - mieszanina organiki i nieorganiki.....?
archiwum

Re: nie przewidziane odpady

Postby archiwum » Wed Mar 17, 2004 9:29 am

Ja sugerowałabym klasyfikację masek przeciwgazowych w grupie 15, np. 15 02 03 - na upartego, lub nadać kod 15 02 99 - inne niewymienione w tej podgrupie - zgodnie z paragr.4 ust.4 rozporzadzenia ministra środowiska w sprawie katalogu odpadów. Podobnie proponuję rozwiązać problem z pozostałymi watpliwościami - tzn. szukać właściwej grupy i podgrupy - w zależności od miejsca i sposobu powstania odpadu (nie precyzuje Pan w wyniku jakiej działalności powstają wyżej wymienione odpady), a następnie w przypadku nieodnalezienia wlaściwego rodzaju nadawać kod z końcówką 99 - inne. Mam nadzieję że choć trochę pomogłam, pozdrawiam
archiwum

Return to Archiwum wiadomości