gromadzenie/magazynowanie

W związku z przebudową serwisu pewne informacje z poprzedniego forum (np. nazwy użytkowników) są niedostępne. Za utrudnienia przepraszamy.

Moderators: moderator, Hanna Marliere

gromadzenie/magazynowanie

Postby archiwum » Mon Mar 01, 2004 12:47 pm

Dzień dobry, czy ktoś jest w stanie wskazać mi gdzie znajdę przepisy w których określone są wymagania dotyczące miejsc gromadzenia - magazynowania odpadów - również niebezpiecznych. Powstające w mojej firmie odpady niebezpieczne są gromadzone w magazynie i na placu przy tym magazynie, skąd sukcesywnie przekazujemy te odpady uprawnionym odbiorcom. Mnie interesuje przepis w którym jest sprecyzowane - jak należy zabezpieczyć to miejsce.
A być może ktoś z państwa wie jak powinno wyglądać miejsce magazynowania kondensatorów (szczelnych) zawierających PCB. U nas leżą one do momentu odebrania ich przez uprawniona frmę.
Pozdrawiam
Julia
archiwum

Re: gromadzenie/magazynowanie

Postby archiwum » Mon Mar 01, 2004 2:15 pm

Brak odpowiednich przepisów. Można posiłkować się Rozp. MG w sprawie szczegółowych zasad usuwania.....(Dz.U.Nr 145, poz.942 z 98r. Rozporządzenie zostało uchylone, ale zawiera pewne wytyczne, które można wykorzystać.
archiwum

Re: gromadzenie/magazynowanie

Postby archiwum » Mon Mar 01, 2004 3:47 pm

Ale prosze je stosować luźno bo nie obowiązuje. Prosze zajrzec do Prawa Ochrony Srodowiska, a zwlaszcza rozdziału dotyczacego PCB i zwiazanych z tym rozporządzeń.
archiwum

Return to Archiwum wiadomości