FIRMY ZBIERAJĄCE - O KARCIE PRZEKAZANIA ODPADU

W związku z przebudową serwisu pewne informacje z poprzedniego forum (np. nazwy użytkowników) są niedostępne. Za utrudnienia przepraszamy.

Moderators: moderator, Hanna Marliere

FIRMY ZBIERAJĄCE - O KARCIE PRZEKAZANIA ODPADU

Postby archiwum » Fri Mar 24, 2006 1:00 pm

Prowadzę firmę zbierającą odpady. Po wprowadzeniu nowej karty przekazania odpadu powstał problem. Odbieram niewielkie ilości różnych odpadów i dopiero po zgromadzeniu ilosci transportowej zaworzę do zakładu unieszkodliwiania. Dopiero wtedy mogę potwierdzić na KPO fakt unieszkodliwienia odpadu. Może to potrwać nawet kilka miesięcy. A jeżeli posiadacz odpadu chciałby mieć zaraz potwierdzoną KPO. Przecież nie mogę jechać np. z 10 swietlówkami albo 15 kg filtrów olejowych. Jak sobie radzicie, jakie macie pomysły.
archiwum

Re: FIRMY ZBIERAJĄCE - O KARCIE PRZEKAZANIA ODPADU

Postby archiwum » Fri Mar 24, 2006 2:25 pm

A czy na pewno na KPO jest rubryka gdzie nalezy potwierdzać fakt unieszkodliwienia odpadu-ja nie widzę takiej rubryki.
archiwum

Re: FIRMY ZBIERAJĄCE - O KARCIE PRZEKAZANIA ODPADU

Postby archiwum » Thu Mar 30, 2006 10:50 am

Z tego co piszesz wynika, że zajmujesz się zbieraniem i transportem odpadów niebezpiecznych, posiadasz więc pewnie stosowną decyzję starosty na prowadzenie takiej działalności, tzn. na zbieranie i transport odpadów. W momencie odbioru odpadów stajesz się więc ich następnym posiadaczem, a odbiór i usługę transportu od razu powinieneś potwierdzić na karcie przekazania odpadu, którą dostarcza przekazujący odpady.
archiwum

Return to Archiwum wiadomości