19.01.13

W związku z przebudową serwisu pewne informacje z poprzedniego forum (np. nazwy użytkowników) są niedostępne. Za utrudnienia przepraszamy.

Moderators: moderator, Hanna Marliere

19.01.13

Postby archiwum » Thu May 05, 2005 5:43 pm

w jaki sposób należy postepować z takimi odpadami? czy, zgodnia z obowiązującym prawem, można je składowacna wysypiskach śmieci czy należy je poddawac jakimś szczegołnym procesom utylizacji? Dziekuje

[%sig%]
archiwum

Re: 19.01.13

Postby archiwum » Fri May 06, 2005 11:05 am

Witam.
Pisałam prace na temat utylizacji popiołów lotnych z elektrowni. Wiem, ze można je składować ale w takiej postaci zeby pylenie bylo jak najmniejsze wiec sa one składowane w postaci mokrej. Poza tym w swojej pracy badałam również jak nadają sie do betonów. Mozna by się bylo tu zagłębic i zrobić odpowiednie badania po czym dac ofertę do jakiejs cementowni. Poza tym znam jeszcze pare innych zastosowań i mogę przesłac część swojej pracy (w przyszłym tyg) jesli będziesz zainteresowana to proszę o kontakt.
Musze tylko jeszcze zaznaczyć ze z popiołów sa budowane nasypy - widziałam jeden przykład na studiach.
archiwum

Re: 19.01.13

Postby archiwum » Fri May 06, 2005 6:27 pm

Przepraszam, pomyłka pisałam o 19 01 14 ale Twoje pytanie proponuje zadac na forum
pozdrawiam
archiwum

Return to Archiwum wiadomości