oprogramowanie (ewidencja oplat emisyjnych)

W związku z przebudową serwisu pewne informacje z poprzedniego forum (np. nazwy użytkowników) są niedostępne. Za utrudnienia przepraszamy.

Moderators: moderator, Hanna Marliere

oprogramowanie (ewidencja oplat emisyjnych)

Postby archiwum » Mon Feb 21, 2005 2:06 pm

Witam! Mam pytanie: czy ktos z Panstwa korzystał z oprogramowania do naliczania i dokumentowania opłat za korzystanie ze środowiska i mógłby tu na forum wyrazic swoja opinię odnośnie tego tematu? Czy obsluga programu nie jest skomplikowana i czy faktycznie pomaga on w pracy? Z góry dziekuje za informację.
archiwum

Re: oprogramowanie (ewidencja oplat emisyjnych)

Postby archiwum » Mon Feb 21, 2005 9:44 pm

Witam.
Pracuję 4 lata na pragramie Bank Zanieczyszczeń Środowiska firmy Atmoterm do naliczania opłat za korzystanie ze środowiska. Mam moduł do liczenia opłat za: emisję do powietrze, pobór wody i odprowadzanie ścieków.
Obsługa programu nie jest skomplikowana, nie powinna nikomu sprawiać problemów. W razie jakichkolwiek wątpliwości można korzystać z pomocy producenta programu. Wystarczy do nich zadzwonić i natychmiast pomagają.
Po wprowadzeniu danych (ilości zużytego paliwa, elektrod, farb, klejów, rozpuszczalników itd.) nalicza opłatę, robi gotowe wydruki, na zawsze aktualnych formularzach.
Czasochłonne jest tylko pierwsze wprowadzanie danych zakładu. Warto skorzystać ze szkolenia praktycznego organizowanego przez producenta programu, choć nie jest to niezbędne, ja poradziłem sobie sam - choć naliczam opłaty dużej firmy.
Dla mnie ważnym kryterium zakupu tego programu było to, że Urząd Marszałkowski również korzysta z tego programu.
archiwum

Re: oprogramowanie (ewidencja oplat emisyjnych)

Postby archiwum » Tue Feb 22, 2005 2:11 am

Chyba dobrze trafilem poniewaz u mnie w szkole (technikum ochrony środowiska w Dębicy) bedziemy miec wlasnie zadania tego typu czyli obliczanie emisji. I moj profesor powiedzial ze nie ma szans na dostanie takiego programu czy to prawda ?? Jak by mozna bylo z kas go pozysklac to prosze pisac.
archiwum

Return to Archiwum wiadomości